Повик за објавување трудови во Македонската ревија за казнено право и криминологија | Правдико

Правдико

   

Повик за објавување трудови во Македонската ревија за казнено право и криминологија

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

a26-300x105Во рамки на проектот „Македонско прекршочно право – проблеми“, Здружението за кривично право и криминологија на Македонија, ги повикува сите заинтересирани адвокати да поднесат свој труд за објавување во следниот тематски број на Македонската ревија за казнено право и криминологија.

Вашиот труд испратете го до Здружението до  29-ти февруари 2016 година на електронската адреса на ЗКПКМ (Zkpkrm@gmail.com) или преку пошта на адреса: Бул. Крсте Мисирков бр.6, кат 1, канцеларија бр. 50 (зграда на Апелационен суд), 1000 Скопје, Република Македонија.

Препорачливо е трудовите да бидат од областа на прекршочната правна материја, меѓутоа може да се испратат и трудови од други области на казненото право и криминологијата. За сите дополнителни прашања во врска со објавувањето на новиот број од Македонската ревија за казнено право и криминологија, определени контакт лица се проф. д-р Александра Груевска Дракулевска (Aleksandra_gruevskadrakulevski@yahoo.com) – секретар на редакција  и м-р Андреј Божиновски (Zkpkrm@gmail.com) – правен соработник во Здружението за кривично  право и криминологија на Република Македонија.

Препорачуваме

Партнери на Правдико