Повик за обука за регистрациони агенти | Правдико

Правдико

   

Повик за обука за регистрациони агенти

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

На 21.5.2018 година (понеделник) во Народна банка на РМ, Скопје, на 8-ми кат, со почеток од 11,00  часот Централниот регистар на Република Македонија, како надлежна институција за издавање на овластување за Регистрационен агент, спроведува обука за користење на Системот за е – поднесување во Трговскиот регистар.

Овој тип на обуки, Централен регистар предвидено да ги спроведува еднаш месечно за што членовите на Адвокатската комора ќе бидат известувани преку веб страната на АКРМ.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико