Повик за учество на јавна расправа по граѓанскиот законик | Правдико

Правдико

   

Повик за учество на јавна расправа по граѓанскиот законик

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logoДо Адвокатската комора на Република Македонија се доставени предлог текстовите на делови од Граѓанскиот законик на Република Македонија, Книга 3 – Облигациони односи и Книга 4 – Наследноправни односи.

Ги објавуваме текстовите со повик до сите членови на Адвокатска комора на Република Македонија да се вклучат во јавната расправа со свои предлози за дополнувања и измени на текстот.

 

Прилог :

Работна верзија на Граѓанскиот законик на РМ книга 3 Облигациони односи

Работна верзија на Граѓанскиот законик на РМ книга 4 Наследноправни односи

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико