Практичен водич: „Европскиот суд за човекови права - прашања и одговори за адвокати“ | Правдико

Правдико

   

Практичен водич: „Европскиот суд за човекови права – прашања и одговори за адвокати“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

prakticen-vodic-evropski-sud-za-advokatiСоветот на адвокатски комори и правни здруженија на Европа (CCBE) објави практичен водич  „Европскиот суд за човекови права – прашања и одговори за адвокати“, кој има за цел адвокатите подобро да ги разберат помалку познатите постапки на Судот.

Од CCBE посочуваат дека практичниот водич ги нуди само клучните информации и не може да ги замени соодветните примарни документи, особено оние кои се достапни на интернет страницата на Судот (www.echr.coe.int), прописите на поединечните тела на Стразбур, како и општата литература за правото на Европската конвенција за човекови права.

Водичот можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико