Практикум за борба против трговијата со луѓе и нелегалната миграција | Правдико

Правдико

   

Практикум за борба против трговијата со луѓе и нелегалната миграција

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_3Иницијативата за создавање на овој Практикум произлезе од Меѓународната организација за мифации (ИОМ), институција која има големо искуство во проектите поврзани со миграцијата, заштитата на жртвите и афирмирање на човековите права. Како една од највпечатливите институции со јасна програма за превенција и борба против трговијата со луѓе. ИОМ Мисијата во Република Македонија ги собра претставниците од владиниот и невладиниот сектор со цел да создаде Практикум за тренинг на државните службеници, судиите и невладиниот сектор, со посебен аспект на човековите права и статусот на жртвата по нејзиното идентификување во средината.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико