Практикум за постапување во случаи на семејно насилство | Правдико

Правдико

   

Практикум за постапување во случаи на семејно насилство

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Идејата за изработка на еден ваков Практикум произлезе од  заклучоците на работилниците наменети за јакнење на капацитетите  на професионалните структури што постапуваат во случаи на семејно насилство, а коишто беа организирани од страна на Програмата за развој на Обединетите нации – УНДП – и Академијата за судии и јавни обвинители во рамките на Заедничката програма на Обединетите нации за Зајакнување на националните капацитети за превенција на семејно насилство, финансирана од Владата на Кралството Холандија и Фондот на Обединетите нации за елиминација на насилството врз жените.

Практикумот е наменет исклучиво за претставниците од државните  институции кои работат на решавање и документирање случаи поврзани со насилство во рамките на семејството. Практикумот може да послужи за базична обука на сите лица што се задолжени да постапуваат во случаите на семејно насилство.

Целото издание можете да го погледнете ТУКА

Партнери на Правдико