Пратениците треба да достават анкетни листови до Антикорупциска | Правдико

Правдико

Виртуальное казино Vavada предлагает своим посетителям множество азартных игр, включая популярные слоты, рулетку и покер, а также другие развлечения. Главные достоинства Vavada - это простота использования интерфейса и обширный ассортимент игровых автоматов. Казино Vavada привлекает пользователей разнообразием бонусов и акций. Необходимо помнить о потенциальных рисках, связанных с азартными играми, и важно играть ответственно, устанавливая разумные лимиты на ставки.

   

Пратениците треба да достават анкетни листови до Антикорупциска

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

26122016105444_web_sobranie_na_rmПратеничкиот мандат со себе носи и права и обврски. Една од обврските на новите 120 пратеници, но и на пратениците на кои им престана мандатот што треба да ја завршат до 30 јануари, е да поднесат анкетен лист и изјава за имотната состојба до Државната комисија за спречување на корупцијата.

Според Законот за Собрание, пратеникот е должен најдоцна во рок од 30 дена од верификацијата на мандатот да пополни анкетен лист со детален попис на недвижен имот, подвижни предмети од поголема вредност, хартии од вредност и побарувања и долгови, како и друг имот што е во негова сопственост, или сопственост на членовите на неговото семејство, со наведување на основот на стекнување на пријавениот имот и депонира заверена изјава од нотар за откажување од заштита на банкарска тајна во однос на сите сметки во домашни и странски банки.

Пратеникот, исто така, е должен да пополни анкетен лист во рок од 30 дена по престанокот на мандатот.

Доколку пратеникот во рок од 30 дена по престанокот на мандатот биде избран или именуван на иста или на друга функција е должен да ја извести Државната комисија за спречување на корупцијата за новиот избор или именување.

Податоците од анкетните листови на пратениците, според Законот, претставуваат информации од јавен карактер освен податоците заштитени со закон и се објавуваат согласно со закон.

Извор: 24 Вести

Препорачуваме

Партнери на Правдико