Права на потрошувачите кај производи со недостаток | Правдико

Правдико

   

Права на потрошувачите кај производи со недостаток

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_2На пазарот има различни производи кои ни се потребни да ни го направат животот многу поквалитетен и поудобен. Изборот не е едноставен, а при купувањето има ме претстава дека купените производи ќе ни служат долго и без никакви пречки. Затоа, кога купуваме некој производ очекуваме дека купуваме исправен производ, односно производ без недостаток или недостатоци!

Со оглед на тоа дека за нивото купување ние одвојуваме приличен дел од семејниот буџет, како потрошувачи се надеваме дека нема да бидеме доведени во ситуација да ги користиме нашите законски права кои ги имаме кога производот ќе покаже одреден или повеќе недостатоци. Но, во секојдневието не е секогаш така. Наидуваме на различни ситуации и честопати не знаеме како да постапиме. Оваа брошура има намена да ги едуцира потрошувачите што треба да знаат за производите со недостаток, кои се нивните права и обврски и како да се заштитат

Целото издание можете да го превземите ТУКА

Поврзани статии:

– Фискализација – права на потрошувачите

– Кои се вашите права како потрошувач?

– Нотаријатот поблиску до граѓаните – прирачник за потрошувачи

– Начин на остварување на правата на потрошувачите кај производи со недостаток

– Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити

– Водич за правата на потрошувачите

– Вашите права при договори за потрошувачки кредити

Партнери на Правдико