Правдико

   

Правила за внесување и изнесување пари од Македонија

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_5Во прирачникот издаден од страна на Царинската управа на Република Македонија се опишани сите правила во врска со внесувањето и изнесувањето на денари и девизи, од страна на резиденти на РМ и нерезиденти. Исто така се појаснува зошто треба да ги пријавите парите и последиците кои можат да настанат од евентуално прикривање.

Прирачникот можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико