Правдико

   

Правна дебата: : „Фокус група од страна на судството за коментарот на Законот за спречување и заштита од дискриминација“

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје организра правна дебата на тема „Фокус група од страна на судството за коментарот на Законот за спречување и заштита од дискриминација“ која ќе се оджи на 26 октомври 2018 година во просториите наАакдемија со почеток во 10.00 часот.

На настанот свое излагање ќе имаат г. Беким Кадриу, член на Комисијата за заштита од дискриминација, г-ѓа Жанета Попоска, Мисија на ОБСЕ, г-ѓа Наташа Бошкова, адвокат, г-ѓа Лидија Димова, судија на Основен суд Велес и г-ѓа Бојана Велковска, судија на Основен суд Скопје 2.

Дебатата е наменета за судии и адвокати кои работеле на предмети поврзани со заштита од дискриминација и преставници од сите релевантни институции.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил:  lawyermk@mba.org.mk. Адвокатите мора да имаат уредно подмирена членарина.

Партнери на Правдико