Предлог измени во Законот за средно и основно образование | Правдико

Правдико

   

Предлог измени во Законот за средно и основно образование

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobranie-na-rm-640x360Потребата од донесување на Закон за дополнување на Законот за основното образование е заради внесување на законска одредба за обезбедување на една книга (лектира) заедно со ЦД на англиски јазик, за учениците во Република Македонија, која ќе послужи учениците да се стекнат со поголемо знаење на англиски јазик, преку истовремено читање и слушање на изговор на природен, мајчин англиски јазик, како и за основање на училишен спортски клуб во основното училиште заради развивање и унапредување на сите форми на спортски активности на учениците.

Предлог измените за  Законот за средното образование предвидуваат внесување на законска одредба за обезбедување на една книга (лектира) заедно со ЦД на англиски јазик, за учениците во Република Македонија, која ќе послужи учениците да се стекнат со поголемо знаење на англиски јазик, преку истовремено читање и слушање на изговор на природен, мајчин англиски јазик, како и за основање на училишен спортски клуб во средното училиште заради развивање и унапредување на сите форми на спортски активности на учениците.

Предлог измените на Закон за дополнување на Законот за основното образование  можете да ги превземете  ТУКА

Предлог измените на Закон за изменување и дополнување на Законот за средното образование можете да ги превземете ТУКА

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико