Предложен е Закон за издавање на вредносни бонови - ваучери | Правдико

Правдико

   

Предложен е Закон за издавање на вредносни бонови – ваучери

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со Законот за издавање на вредносни бонови – ваучери се предлага издавање на вредносни бонови за обезбедување на компјутери за редовните студенти од семејства во кои месечни приходи не го надминуваат износот од две просечни месечни нето плати,односно 45.344 денари нето приход и кои за прв пат се запишани во трета и четврта година на студии на високо образовните установи во Република Македонија, како и за студентите кои се евидентирани како лица со посебни потреби запишани во било која година на студии на високо образовните установи во Република Македонија.

Со цел на студентите да им се овозможи полесен начин да се стекнат со компјутери како и тоа да се обезбедат со компјутери во текот на студиската година се предлага донесување на законот. Со овој закон се предлага погоре опишаните студенти да може да аплицираат за добивање на компјутер доколку се редовно запишани за прв пат на студиска година.

Целиот текст на предлог законот можете да го превземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико