Предложени измени во Законот за градење | Правдико

Правдико

   

Предложени измени во Законот за градење

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobranieСо Законот за градење се утврдуваат доказите кои се доставуваат кон барањето за одобрение за градење, постапката за донесувањето на одлуки на советите на општините во врска со изградбата на градбите во одредени туристички подрачја, постапката за измените во текот на изградбата, постапката за промената на инвеститор, постапката за донесување на решението за изградба на градби односно опрема утврдени во членот 73 од законот за кои не се издава одобрение за градење а се уредува и начинот на определување на легитимацијата на градежните инспектори.

Причини за донесување на законот се допрецизирање и поедноставување на горенаведените постапки предвидени со Законот за градење како и усогласување со други посебни закони.

Целиот текст на предлог измените можете да го превземете ТАКА

Партнери на Правдико