Предложени измени во Законот за спортот | Правдико

Правдико

   

Предложени измени во Законот за спортот

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobranie-na-rm-640x360Со новите Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за спортот се   предвидува Советот за спорт како стручно-советодавно тело да му дава мислење на функционерот кој раководи со органот на државната управа одговорен за работите од областа на спортот за доделување титула Амбасадор на спортот на Република Македонија на спортисти поединци кои имаат стекнато исклучителен меѓународен спортски углед.

Исто така се регулира постапката на доделување на титулата Амбасадор на спортот на спортисти, тренери и истакнати и афирмирани личности од доменот на спортот кои се државјани на Република Македонија со своето дејствување во странство значајно придонесуваат за презентирање на спортот на Република Македонија во светот, вклучително определени технички и фискални аспекти по тој однос.

Предлог измените можете да ги превземете ТУКА

Партнери на Правдико