Предложено е донесување на Закон за скијалишта | Правдико

Правдико

   

Предложено е донесување на Закон за скијалишта

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

1E5DBFAF403FE04EB6F4580826CC433DСо Предлог – законот за скијалишта се пропишуваат условите за уредување, одржување, опремување и користење на скијалишта, правата и обврските на управувачите и корисниците на скијалиштата, обезбедување на услуги на скијалишта, обележување и поставување на сигнализација на скијалишта, користење на превозни средства на скијалишта, безбедност и ред на скијалиштата, подучување на скијалиштата, како и други прашања што се од значење за користење на скијалиштата.

Целта на Предлог – законот за скијалишта е да се надминат одредни слабости и недостатоци во областа работата и функционирањето на скијалиштата, бидејќи до сега оваа област не беше законски регулирана. Предлог законот се заснова на начелата на уставност, законитост, транспарентност, ефикасност, сигурност во управувањето и користењето на скијалиштата, безбедност и ред на скијалиштата.

Предлог законот можете да го превземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико