Презентација на Кодексот за судиска етика на судиите во РМ и Практичниот водич за новиот етички кодекс | Правдико

Правдико

   

Презентација на Кодексот за судиска етика на судиите во РМ и Практичниот водич за новиот етички кодекс

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advAкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ и Здужението на судии на РМ со финансиска поддршка на ИПА Проектот 2010  „Понатамошна поддршка за независно, одговорно, стручно и ефикасно судство и унапредување на пробациската служба и алтернативните мерки“  ќе одржат презентација на Кодексот за судиска етика на судиите во РМ и Практичниот водич за новиот етички кодекс.

Презентацијата е наменета за судии, членови на Здружението на судии на РМ,  јавни обвинители, претставници на Адвокатската комора на РМ, на Нотарската комора и на Комората на извршители.

Предвидено е првата презентација да се одржи на 11 јули 2016 година во Гостивар, втората на 12 јули во Штип

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико