Принципи на меѓународното инвестициско право | Правдико

Правдико

   

Принципи на меѓународното инвестициско право

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

principi

Во оваа книга е даден преглед  на принципите што се основа на меѓународното право за странски инвестиции. Главниот фокус е врз правото што ги третира билатералните и мултилатералните договори за инвестирање. Притоа, се анализираат намената, контекстот и еволуцијата на клаузулите и на одредбите што се карактеристични за современите инвестициски договори, како и судската практика во однос на истите.

 

 

Автори: Рудолф Долцер, Кристоф Шројер

Издавач: Арс ЛАМИНА

Година на издавање : 2011

Број на страни: 480

Повеќе информации

Препорачуваме

Партнери на Правдико