Правдико

   

Прирачник за извоз на софтвер и ИКТ услуги

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Во изминатите години софтверската индустрија стана еден од најдинамичните сектори на економијата во Република Северна Македонија. Развојот на софтвер претставува двигател за развој, иновации и конкурентност. Всушност, софтверот е клучна технологија во економија базирана на знаење и иновации и затоа игра клучна улога во процесот на трансформација и економски развој на една земја.

Како странските компании и компаниите во земјава ја препознаа стратешката важност на настапот на странски пазари, а со тоа и извозот на софтвер и ИКТ услуги. Со оглед на тоа што компаниите во Република Северна Македонија гледаат на странските пазари како нов потенцијален сегмент за развој на својот бизнис и зголемување на приходите, извозот на софтвер и ИКТ услуги претставува активност кон која се стреми секоја компанија,

Целото издание можете да го преземете ТУКА

Партнери на Правдико