Прирачник за новиот ЗКП - Забрзани постапки | Правдико

Правдико

   

Прирачник за новиот ЗКП – Забрзани постапки

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Criminal-Law-Book-300x199Во овој прирачник опфатен е делот од Законот за кривична постапка кој се однесува на Одделот „Д“ : „Забрзани постапки“. Прирачникот е наменет за обука на сите учесници во постапката, судиите, јавните обвинители и адвокатите. Прирачникот ги опфаќа сите забрзани постапки – „Скратената постапка“, „Постапката за донесување пресуда врз основа на спогодба на јавниот обвинител и осомничениот“, „Постапката за медијација“ и „Постапката за издавање казнен налог“. Во прирачникот сите поважни одредби се разработени со теоретски дел кој е поткрепен со потребни материјалите за практичните вежби, како и посебен дел со примероци од разни писмени акти кои се донесуваат во текот на кривичната постапка.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико