Прирачник за примена на мерката притвор | Правдико

Правдико

   

Прирачник за примена на мерката притвор

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

pritvor (1)Овај прирачник претставува техничко помагало за судии,јавни обвинители и адвокати и нивните стручни соработници кои   учествуваат во кривичната постапка. Неговата цел е да ја елаборира клучната улога на мерката притвор во кривичната постапка и да даде насоки за нејзина успешна примена  во согласност со домашните и меѓународните правни стандарди и почитувањето на човековите права. Исто така со овај прирачник ќе ви стане појасно што претставува мерката притвор како и појаснување на улогата на јавниот обвинител, адвокатот и истражниот судија во оваа постапка.

Превземи

Извор:http://www.mba.org.mk

Поврзани статии:

Во кои случаи се определува мерката куќен притвор

– Притвор пред судењето (Национална пракса и меѓународни стандарди)

– Под кои причини се дозволува и се прифаќа продолжување на притворот?

Партнери на Правдико