Правдико

   

Прирачник за примена на пристапот заснован на човековите права

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Овој прирачник има за цел да одговори на потребата од достапност на информации за пристапот заснован на човекови права на јазиците кои се зборуваат во Република Македонија. Цел на Прирачников е да ги запознае претставниците на граѓанското општество со значењето на поимот ‘пристап‘ заснован на човековите права, неговите принципи, содржина и начинот на кој се применува во секојдневната работа. Прирачников ќе овозможи зголемување на примената на пристапот заснован на човековите права, при изработката и спроведувањето на стратешките документи, програмите, проектите и поединечните активности на граѓанските организации.

Целото издание мжете да го погледнете ТУКА

 

 

Партнери на Правдико