Правдико

   

Прирачник за промовирање на принципите на демократско управување во советите на единиците на локалната самоуправа

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Овој Прирачник е наменет за членовите и членките на општинските совети во единиците на локалната самоуправа (ЕЛС) во земјата и има за цел на избраните претставници и претставнички од локалната власт да им обезбеди неопходни информации за работењето во согласност со принципите на демократско управување, реформата за децентрализација, надлежностите на општинските тела, и надзорот над работата на единиците на локалната самоуправа. Примарна цел е членовите и членките на општинските совети да добијат основа за подобро функционирање на Советот како тело, во насока на зајакнување на демократијата на локално ниво, преку целосно почитување на законските прописи и јакнење на етиката и интегритетот поради зајакнување  на довербата на граѓаните и граѓанките во работата на општинските тела.

Целото издание можете да го погледнете ТУКА

Партнери на Правдико