Прирачник за слободата на изразување – правни аспекти | Правдико

Правдико

   

Прирачник за слободата на изразување – правни аспекти

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sloboda-na-izrazuvanje-priracnik,,Прирачник за слободата на изразување – правни аспекти” е информативна алатка која дава сеопфатен преглед на правните аспекти поврзани со слободата на изразување. Целта на овој Прирачник е олеснување на остварувањето на слободата на изразување и зголемување на знаењето на неговите читатели и корисници како и неопходно за зајакнување на јавната свест во оваа сфера.

Прирачникот можете да го преземете ТУКА

Проект: Истражувачко новинарство-чувар на демократијата и човековите права, спроведуван од „Центар за управување со промени – ЦУП / Center for Change Management во соработка со Институт за човекови права ИЧП / Institute for Human Rights IHR, а поддржан од ЕУ.

Партнери на Правдико