Прирачник за стратегија против организиран криминал | Правдико

Правдико

   

Прирачник за стратегија против организиран криминал

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Овој Прирачник е производ на Одделот на Конференцијата за поддршка на Огранокот за организиран криминал и недозволена трговија при Одделението за прашања од овој договор на Канцеларијата на Обединетите нации за дрога и криминал (УНОДЦ), и е изработен во рамките на Глобалната програма „Спроведување на Конвенцијата за организиран криминал: од теорија до пракса“, како и во согласност со резолуцијата 10/4 од Конференцијата на страните во Конвенцијата на Обединетите нации против транснационален организиран криминал, насловена како „Одбележување на дваесетгодишнината од усвојувањето на Конвенцијата на Обединетите нации против транснационален организиран криминал и промовирање на нејзината ефективна имплементација.

УНОДЦ сака да им се заблагодари на своите консултанти Џулиен Баструп-Бирк и Видиан Џаиди за нивниот суштински придонес во изработката на овој прирачник. Исто така, УНОДЦ изразува длабока благодарност за придонесот на преку 120 експерти од национални институции, меѓународни и регионални организации, како и претставници на граѓанскиот и приватниот сектор, кои учествуваа во настанот на повеќе засегнати страни за развој на стратегија за спречување и борба против организираниот криминал, одржан виртуелно од 15 до 17 февруари 2021 година.

Целото идание можете да го погледнете ТУКА

Партнери на Правдико