Пристaп до eлeктронската база на прашања за приемен испит во Академијата за судии и јавни обвинители | Правдико

Правдико

   

Пристaп до eлeктронската база на прашања за приемен испит во Академијата за судии и јавни обвинители

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logos

Согласно член 72 став 1 и став 3 и член 79 став 1 и став 2 од Законот за Академијата за судии и јавни обвинители (Службен весник бр.20 од 12.02.2015 година) на следниот линк можете да пристапите до јавната база во која се содржани прашањата за квалификациски тест и студиите на случај за полагање на приемен испит во Академијата за судии и јавни обвинтиели „Павел Шатев“.
http://e-prasanja.mk

Програмата за полагање на приемен испит во Академијата каде е содржана и Библиографијата на задолжителната стручна литература можете да ја преземете на следниот линк:
Програма

Препорачуваме

Партнери на Правдико