Проблеми во примена на Законот за јавни набавки | Правдико

Правдико

   

Проблеми во примена на Законот за јавни набавки

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sassssТемата за јавните набавки својата актуелност во современото општество ја должи на , се поголемата свест и потреба на граѓаните да знаат како и колку одговорно се трошат нивните пари.Таквите трошења завземаат голем дел од буџетските средства и од година во година рапидно се зголемуваат.Со тоа се зголемува и влијанието на ваквите трошења врз пазарниот систем во една држава. Всушност, преку јавните набавки, државата треба јасно да покаже дека ги почитува основните принципи на пазарната економија т.е. ја остварува добро осмислената функција на гарант за непречено функционирање на слободната и фер конкуренција.

Автор: М-р Сашо Стојковски

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико