Продолжуваат обуките од областа на форензиката во организација на Адвокатската комора и Здружението на јавните обвинители | Правдико

Правдико

   

Продолжуваат обуките од областа на форензиката во организација на Адвокатската комора и Здружението на јавните обвинители

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Следната обука ќе се одржи  на 31 март 2017 година (петок) од 14:00 часот до 17.00 часот, во канцеларијата на Адвокатската комора на РМ во Апелациониот суд Скопје.

Предавач на обуката ќе биде доц. д-р Слободан Оклевски, началник на Одделот за криминалистичко технички испитувања и вештачења.

Целта на обуката е адвокатите и јавнообвинителските службеници  да се здобијат со потребни знаења и искуства од областа на форензичките техники и новини.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk. Бројот на учесници на една обука е ограничен и тие ќе ќе бидат прифаќани врз основа на принципот: прв пријавен – прв услужен.

Препорачуваме

Партнери на Правдико