Професионална обука од областа на трговското право во соработка со Универзитетот Американ Колеџ Скопје | Правдико

Правдико

   

Професионална обука од областа на трговското право во соработка со Универзитетот Американ Колеџ Скопје

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Професионална обука кој се организира традиционално во соработка со Адвокатската комора на РМ и Факултетот за Правни науки при Универзитет Американ Колеџ Скопје.

Обуката ќе се одржи на 03 декември (понеделник) од 13.30 часот до 15.30 часот во просториите на Универизитет Американ Колеџ Скопје

Обуката ќе опфати две теми и тоа:

– Преобразба на ДОО во АД – можност за развој, предавач професор д-р Марко Андонов, Декан на Факултетот за правни науки при УАКС

– Аспекти на менаџерски договори, предавач професор д-р Зоран Михајловски

Обуката е без финансиски надомест за сите членови на Адвокатската комора на РМ

Во рамки на обуката ќе биде спроведена и презентација во однос на програмите на македонски и/или англиски јазик за додипломски и постдипломски студии на  Факултетите на УАКС за кои Универзитетот овозможува попуст за членовите на АКРМ врз основа на Договорот за членство на Адвокатска комора во Деловниот совет на УАКС.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk

Препорачуваме

Партнери на Правдико