Промоција на публикации за заштита и спречување од дискриминација | Правдико

Правдико

   

Промоција на публикации за заштита и спречување од дискриминација

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

books-on-a-bookshelf-pic-getty-images-174065947Академија за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, на 28 октомври 2015 година (среда), во просториите на Академијата со почеток во 11:00 часот, организираат Промоција на публикациите: „Пресуди во врска со дискриминација од судската пракса на Европскиот суд за човекови права и Судот на правдата на Европската Унија“ и „Практикум на Законот за заштита и спречување од дискриминација“.

На промоцијата ќе присуствуваат претседатели на судови, судии, јавни обвинители, адвокати, претставници од домашни и меѓународни институции, организации и проекти од областа на правосудството со кои Академијата има повеќегодишна успешна соработка, претставници на Комисијата за заштита од дискриминација и Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

Со воведно обраќање до присутните настанот ќе го отворат: м-р Анета Арнаудовска, директор на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“; амбасадор Nina Suomalainen, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и г. Душко Миновски, претседател на Комисијата за заштита од дискриминација.

Публикациите ќе ги презентира г. Атанас Георгиевски, адвокат.

Програмата согласно која ќе се одвива настанот можете да ја преземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико