Проверете дали сте на листата со опомени за неплатена радиодифузна такса (Јавен повик бр.3) | Правдико

Правдико

   

Проверете дали сте на листата со опомени за неплатена радиодифузна такса (Јавен повик бр.3)

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

ujpВрз основа на член 86 и член 87 од Законот за општата управна постапка („Службен весник на РМ” бр.38/05…51/11), на 13 и 14 март 2015 година во дневниот печат „Дневник“, Управата за јавни приходи објави „Јавен повик за уредна достава на опомена за плаќање на неплатен долг за радиoдифузна такса бр.01 и 02“ со кои се повикаа обврзниците на радиодифузна такса наведени во „Листата за уредна достава на опомена за плаќање на неплатен долг за радиoдифузна такса“ (УЈП бр.10-1945/2 од 12.03.2015 година) објавена на веб страницата http://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici во рок од 8 (осум) дена да ја подигнат Опомената која Управата за јавни приходи не била во можност да ја достави на нивната последна пријавена адреса во Регистарот на обврзници на радиодифузна такса кој го води ЈП Македонска радиотелевизија.

Со објавувањето на Јавниот повик за уредна достава на опомена за плаќање на неплатен долг за радиoдифузна такса бр.03 во „Службен весник на Република Македонија“ (бр.46/2015 од 23.03.2015 година) се смета дека Управата за јавни приходи изврши уредна достава на Опомените до обврзниците на радиодифузна такса наведени во прилог„Листата за уредно доставени опомени за плаќање на неплатен долг за радиoдифузна такса“ (УЈП бр.10-1945/3 од 20.03.2015 година).

Листа за уредно доставени опомени за плаќање на неплатен долг за радиoдифузна такса бр.10-1945/3 од 20.03.2015 година 

Препорачуваме

Партнери на Правдико