Работилница: „Истрага и пресудување на случаи поврзани со учество на странски терористички борци во Југоисточна Европа“ | Правдико

Правдико

   

Работилница: „Истрага и пресудување на случаи поврзани со учество на странски терористички борци во Југоисточна Европа“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Канцеларијата на Обединетите нации за дрога и криминал (UNODC), Оддел за тероризам кој е наменет за помош на националните правосудства на Албанија, БиХ, Хрватска, Црна Гора, Србија и Република Македонија за јакнење на нивната стручност во борбата против новите терористичките закани во Југоисточна Европа, организира работилница на тема: Истрага и пресудување на случаи поврзани со учество на странски терористички борци во Југоисточна Европа.

Работилницата ќе се одржи на 27-28 април,  2017 година. Точната локација за одржување на работилницата дополнително ќе биде утврдена.

Работилницата е наменет за судии, адвокати, јавн обвинители, преставници на МВР и на Управата за финасиско разузнавање.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико