РAБOТИЛНИЦA на тема: Писмена изработка на пресуда со посебен акцент на правната аргументација | Правдико

Правдико

   

РAБOТИЛНИЦA на тема: Писмена изработка на пресуда со посебен акцент на правната аргументација

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logosСогласно Планот на обуки за задолжителна континуирана обука  за судии, јавни обвинители, претседатели на судови и јавни обвинители на јавните обвинителства, Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира работилница на тема: Писмена изработка на пресуда со посебен акцент на  правната аргументација  која ќе сеодржи на 12 февруари 2016 година, во просториите на Академијата, ламела 3, со почеток во 10:00 часот.

Работилницата се организира за судиите од граѓански оддели и за стручните соработници од апелационо подрачје Скопје.

Во рамките на работилницата свое излагање ќе имаат судија Лидија Мартинова, Апелационен суд Скопје и судија  Лидија Димова, Основен суд Велес.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на работилницата се следните:

  • Техники на пишување пресуди со посебен акцент на образложението на пресудата
  • Примери од судската пракса и анализа на образложенијата во пресудите
  • Правна аргументација на пресуда со примери на судска пракса

Програмата согласно која ќе се одвива работилницата можете да ја преземете тука.
Работни материјали:
1. Презентација 1                                                        5. Презентација 5
2. Презентација 2                                                        6. Презентација 6
3. Презентација 3                                                        7. Презентација 7
4. Презентација 4

Препорачуваме

Партнери на Правдико