Работилница на тема: „ПРAВДА И СУДСКA МEДИЦИНA“ | Правдико

Правдико

   

Работилница на тема: „ПРAВДА И СУДСКA МEДИЦИНA“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_5

Академијата за судии и јавни обвинители, во соработка и со финансиска поддршка на Инструментот за техничка помош и размена на информации (ТАIEX) на Европската Комисија на ЕУ, организира семинар на тема: „Правда и судска медицина “, која ќе се одржи на 19 и 20 мај 2014 година во хотел „Арка“, Скопје, со почеток во 9:00 часот.

Работилницата е наменета за судии од кривичните оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја и од сите инстанци, како и за претставници на Министерството за внатрешни работи на Република Македонија и претставници на Институтот за судска медицина и криминалистика.

 Искуствата на Италија, Романија, Австрија и Холандија поврзани со темата на работилницата ќе ги презентираат истакнати експерти од овие земји, додека искстувата на Република Македонија ќе ги презентираат преставници на Институтот за судска медицина и криминалситика.

Агендата согласно која ќе се одвива работилницата можете да ја преземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико