РАБОТИЛНИЦА на тeмa: „Разлачнo право и пoстапување со прибелешки во стечајната постапка“ | Правдико

Правдико

   

РАБОТИЛНИЦА на тeмa: „Разлачнo право и пoстапување со прибелешки во стечајната постапка“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logosАкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Комората на стечајни управници на Република Македонија организира работилница на тема „Разлачно право и постапување со прибелешки во стечајната постапка“, која ќе се одржи на 18 и 19 март (петок и сабота) 2016 година, во хотел „Милениум“ во Охрид.

Работилницата е наменета за стечајни судии од основните судови при апелационо подрачје Скопје и судии од одделот за трговски спорови од Апелационен суд Скопје.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на работилницата се следните:

  • План за реорганизација

– во претходна постапка

– обезбедување на побарувања на доверители во планот (банкарска гаранција и др.)

  • Разлачно право  и  постапување со прибелешки во стечајната постапка

Програмата согласно која ќе се одвива работилницата можете да ја преземете Tука.

Препорачуваме

Партнери на Правдико