Работилнца на тема „Правото на слобода и безбедност во кривичната постапка - Член 5 од ЕКЧП“ | Правдико

Правдико

   

Работилнца на тема „Правото на слобода и безбедност во кривичната постапка – Член 5 од ЕКЧП“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Aкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на инструментот за техничка помош и размена на информации (TAIEX) на Европската комисија организира работилнца на тема „Правото на слобода и безбедност во кривичната постапка – Член 5 од ЕКЧП“.

Работилницата е предвидено да се одржи на 2-3.03.2017 во Скопје.

Советувањето е наменето за судии од сите апелациони подрачја,  адвокати, претставници на Советот на јавни обвинители, на Судскиот совет, на Бирто за застпаување на Македонија пред Европскиот суд за човекови права и на Министерството за правда.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико