Распореди за полагање на тестот наменет за судиите поротници | Правдико

Правдико

   

Распореди за полагање на тестот наменет за судиите поротници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно член 42 став 4 од Законот за судовите (,,Службен весник на РМ’’ број 58/2006, 35/2008 и 150/2010) на 2и 2октомври 2017 година, ќе се спроведе тест наменет за судиите поротници по апелациони подрачја, со почеток во 11:00 часот.

За апелационото подрачје Скопје, Гостивар и Штип, распоредот можете да го преземете тука.
За апелационото подрачје Битола, распоредот можете да го преземете тука.

Партнери на Правдико