Речник на правни поими | Правдико

Правдико

   

Речник на правни поими

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

4 knigi 1000x1000Речникот на правни поими претставува збир на дефиниции  на правни поими и фрази од македонското законодавство, внимателно избрани со цел нивно полесно разбирање и употреба во секојдневниот говор и работа.

Составен е од преку 2000 правни поими, чии дефиниции се изведени првенствено од целокупната позитивна законска регулатива на Република Македонија, а дел од избрана правна литература и меѓународни правни прописи. Вториот дел од изданието содржи 286 популарни латински правни изреки со превод на македонски јазик, кои наоѓаат широка примена во правото.

Автор: Александар Георгиев – Калица

Издавач: Институт за истражување и европски студии – Битола

Година: 2015

ISBN: 978-608-65840-1-6

Број на страници: 314

 

Партнери на Правдико