Регионална конференција: „Стандардите на Европската Унија за почетна обука на судии и јавни обвинители“ | Правдико

Правдико

   

Регионална конференција: „Стандардите на Европската Унија за почетна обука на судии и јавни обвинители“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинителои „Павел Шатев“ во соработка и со финасиска поддршка на Инструментот за телничка помош и размена на информации (TAIEX) на Европската Комисија организира регионална конференција на тема „Стандардите на Европската Унија за почетна обука на судии и јавни обвинители“.

Регионалната конференција ќе се одржи на 13 и 14 декември во Скопје (точната локација ќе биде дополнително утврдена) со учество на претставници кои биле слушатели во почетна обука  на Аакадемијата, предавачи,  ментори, ќленови на програмски и управен одбор на Академијата, преставници од правосудните академии од земјите од регионот – Македонија, Србија, Црна Гора, Косово, Албанија и Турција.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk

Препорачуваме

Партнери на Правдико