Регулирање на медиумите: Компаративна студија | Правдико

Правдико

   

Регулирање на медиумите: Компаративна студија

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

reguliranjeОваа книга е настаната како резултат на еден истражувачки проект финансиран од страна на Советот за економски и за општествени истражувања на Обединетото Кралство. Истражувањето е направено како дел од истражувачката програма на овој Совет во областите на медиумската економија и на медиумската култура. Дел од овој истражувачки тим се Дејвид Голдберг (виш предавач на Правниот факултет при Универзитетот во Глазгов), Тони Просер (професор на Правниот факултет при Универзитетот во Глазгов) иСтефан Г. Верхулст.

 
Автори: Дејвид Голберг, Тони Просер, Стефан Верхулст

Издавач: Арс ЛАМИНА

Година на издавање : 2009

Број на страни: 368

Повеќе информации

Партнери на Правдико