Рибите ќе се даваат под концесија со електронско наддавање по принцип најповолна понуда | Правдико

Правдико

   

Рибите ќе се даваат под концесија со електронско наддавање по принцип најповолна понуда

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Во Предлог Законот за изменување и дополнување на законот за рибарство и аквакултура се додаваат одредби со кои што се доуредуваат одредбите во делот на доделувањето на рибите на концесија за стопански и рекреативен риболов.

cc20ac5c-17f8-4453-b328-8e2e448ac0c9-ribar_0
Со направените измени и дополнувања целосно се уредува постапката за доделување на рибите на коцесија и се утврдува дека рибите ќе се доделуваат на концесија по критериумот економски најповолна понуда со електронско наддавање, а се утврдува и периодот на започнување на постапките за концесија, се вели во образложението на измените на Законт кој е во владина процедура.

Исто така се задолжува Државниот инспекторат за земјоделство за редовно информирање во врска со извршените инспекциски контроли на спроведувањетои на догоцорите за концесија кои ќе се вршат на секои шест месеци.

Извор: еМагазин

Препорачуваме

Партнери на Правдико