Сајбер тероризмот како закана кон безбедноста на државата | Правдико

Правдико

   

Сајбер тероризмот како закана кон безбедноста на државата

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

jasminОгромните достигнувања и развојот на врвната технологија, софистицираните компјутерски системи го отворија новиот „сајбер простор“, кој постојано ги уништува старите традиционални форми на организација, однесување и верување. Сајбер информациите доведоа до сајбер револуција и до појава на информатичкото општество, во кое доминира трката за информации и за комуникациски технологии, паралелно со светската либерализација и слободна циркулација на луѓе,стоки и идеи.

Автор: M-р Јасмин Калач

Прочитај ја целата статија ТУКА

Партнери на Правдико