Санкционирани 30 полициски службеници | Правдико

Правдико

   

Санкционирани 30 полициски службеници

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Во текот на минатата недела по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 30 решенија против 30 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 206 став 1 точки 2,3,4, и 7, и член 207 став 1  точки 1, 4, 8, и 15 од Колективниот договор на МВР.

Притоа, на дваесет и шест вработени им е изречена мерка “парична казна“ на тројца  вработени мерка  – “степен пониско“ и на еден вработен мерка – “отказ”, а се работи за:

K.Г. полицаец за БПС ПО за БПС Крушево изречена му е мерка “парична казна” (бил затекнат под дејство на алкохол).

И.И. полицаец за БПС ПО за БПС Крушево изречена му е мерка “парична казна” (бил затекнат под дејство на алкохол).

И.Х. командир во ПС за ГН Попова Шапка изречена му е мерка “парична казна” (оштетил моторна санка за снег).

Р.Ф. полицаец администратор ракувач со МТС ПС за ГН Попова Шапкаизречена му е мерка “парична казна” (оштетил моторна санка за снег).

Ф.К. инспекторОтсек за финансиски криминал и акцизна стокаизречена му е мерка “парична казна”(не постапувал по задолжени предмети).

Г.Т. виш инспектор за странци и  реадмисија изречена и е мерка “степен пониско” (продолжувала и издавала дозоволи за привремен престој на странци без соодветна документација)

В.Ќ.инспектор за странци и реадмисија изречена и е мерка “степен пониско” (продолжувала и издавала дозоволи за привремен престој на странци без соодветна документација)

Љ.П. полицаец ПС за ГН Рогачево изречена му е мерка “парична казна” (приватно моторно возило го управувал во јавен сообраќај со ознака „полиција“).

Џ.Н. полицаец ПС за ГП и ГН Белановце изречена му е мерка “парична казна” (спиел на работно место и одбил наредба од непосреден старешина).

Ж.Ј. полицаец ПС од ОН Радовиш изречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

Б.Г. полицаец ПС од ОН Радовиш изречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

С.Н. полицаец ПС од ОН Радовиш изречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

Ж.М. полицаец ПС од ОН Радовиш изречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

Н.М. полицаец за БПС ПО за БПС Радовиши зречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

М.М. полицаец во увидна група ПО за БПС Радовишизречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

Б.А. дежурен ПС од ОН Радовишизречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

З.М. полицаец за обезбедување на објекти ПО за НФОО Охридизречена му е мерка “парична казна” (се оддалечил од објектот што го обезбедувал).

И.С. полицаец за обезбедување на објекти ПО за НФОО Охрид изречена му е мерка “парична казна” (се оддалечил од објектот што го обезбедувал).

М.М. полицаец ПС од ОН Кавадарциизречена му е мерка “парична казна” (не го одржувал чисто и подмачкано формациското оружје).

А.П. полицаец ПС од ОН Кавадарциизречена му е мерка “парична казна” (одбил да изврши наредба).

И.М.  полицаец во ПС ОН Штип изречена му е мерка “парична казна” (употребил физичка сила врз лице).

Ѓ.А. полицаец во ПС ОН Штип изречена му е мерка “парична казна” (употребил физичка сила врз лице).

И.А. полицаец во ПС ОН Штип изречена му е мерка “парична казна” (не презел мерки да не дојде до нарушување на јавниот ред и мир).

Б.В.лидер на тим во ЕПОИ – Алфа изречена му е мерка “парична казна” (го нарушил јавниот ред и мир со омаловажување на полициски службеник).

А.С. полицаец во ЕНОО изречена му е мерка “парична казна” (се оддалечил од работното место).

Љ.А. главен полицаец возач во ЕБР изречена му е мерка “распоредување еден степен пониско” (го нарушил јавниот ред и мир).

А.Т. полицаец во ЕПОИ – Алфа изречена му е мерка “парична казна” (заспал во службеното возило).

Ј.К. полицаец во ЕПОИ – Алфа изречена му е мерка “парична казна” (заспал во службеното возило).

Б.А.полицаец во ПО Групчинизречена му е мерка “парична казна” (не дошол на работното место).

И.С. полицаец во ПС за ГН и ГП Белановце изречена му е мерка “отказ ” (не дошол на работа три последователни дена).

Извор: МВР

Партнери на Правдико