Се подготвува нов Закон за бесплатна правна помош | Правдико

Правдико

   

Се подготвува нов Закон за бесплатна правна помош

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Недоволна достапност на правна помош за најранливите категории, енормно високи адвокатски тошоци се наведени како главен проблем за донесување на нов Закон за бесплатна правна помош.

Проширување на опсегот на корисници на БПП; јакнење на капацитетите на подрачните одделенија на МП; оптимизација на адвокатски трошоци за БПП; проширување на трошоците поврзани со БПП; надзор врз квалитетот на работата на БПП; се главни цели за донесување на нов текст, стои во образложението објавено на ЕНЕР.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 17/10/2017 – 31/10/2017

Препорачуваме

Партнери на Правдико