Се подготвува нов Закон за спречување и заштита од дискриминација | Правдико

Правдико

Виртуальное казино Vavada предлагает своим посетителям множество азартных игр, включая популярные слоты, рулетку и покер, а также другие развлечения. Главные достоинства Vavada - это простота использования интерфейса и обширный ассортимент игровых автоматов. Казино Vavada привлекает пользователей разнообразием бонусов и акций. Необходимо помнить о потенциальных рисках, связанных с азартными играми, и важно играть ответственно, устанавливая разумные лимиты на ставки.

   

Се подготвува нов Закон за спречување и заштита од дискриминација

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно Стратегијата за еднкавост и недискриминација 2016-2020 и согласно извештаите на Европската комисија во насока на унапредување на законодавството за поефикасна превенција и заштита од дискриминација, Министерството за труд и социјална политика во 2016 година пристапи кон измена на Законот за спречување и заштита од дискриминација.

Новиот текст на Законот ќе биде усоглаен со меѓународните стандради и истиот ќе обезбеди поефиаксна заштита од дискриминација, што недостасува во примената на постоечкиот закон.

Со овој закон се уредуваат превенцијата и забраната од дискриминација, облиците и видовите на дискриминација, постапките за заштита од дискриминација како и составот и работата на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:04/04/2018 – 30/04/2018

Препорачуваме

Партнери на Правдико