Правдико

   

Се подготвува нов Закон за спречување на корупцијата

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Утврдени недостатоци и неусогласеност на одредбите од Законот за спречување на корупцијата. Утврдена потреба за преуредување на националниот систем за спречување на корупција, особено со утврдување јасни надлежности и целосна независност на институцијата за спречување на корупција на национално ниво.

Реформиран национален систем за спречување на корупцијата. Имплементација на добиени препораки за унапредување на анти-корупциската правна и институционална рамка.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:01/07/2018 – 30/09/2018

Партнери на Правдико