Се подготвуваат измени во Закон за служба во Армијата на Република Северна Македонија | Правдико

Правдико

   

Се подготвуваат измени во Закон за служба во Армијата на Република Северна Македонија

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со измените и доплнувањата на Законот за служба во Армијата на Република Северна Македонија, се прави прецизирање на одредени недостатоци кои се утврдени при спроведувае на законот, а воедно се предлага и право на избор за професионалните војници по навршување на 45 години возраст, во делот на регулирае на нивниот статус.

Целта на предлог измените е подобрување на имплементацвијата на законот.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 27.11.2020 – 02.12.2020

Препорачуваме

Партнери на Правдико