Се подготвуваат измени во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата | Правдико

Правдико

   

Се подготвуваат измени во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со предложените измени на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, се врши содржинско односно нормативно-правно и техничко подобрување на текстот, со цел доследна примена на конкретните законски решенија, имајќи ја предвид досегашната практична имплементација на законот.

Со усвојување на предложениот закон ќе се овозможи содржинско и нормативно-правно допрецизирање на законските решенија во правец на нивно унапредување и доследна практична имплементација. Во тоа се состојат и придобивките од предложените решенија, како соодветно и прецизно нормирање на законските решенија за предметните прашања, што би овозможило доследна практична имплементација на предметните одредби од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 01/08/2017 – 25/09/2017

Препорачуваме

Партнери на Правдико