Се подготвуваат измени во Законот за иновациска дејност | Правдико

Правдико

   

Се подготвуваат измени во Законот за иновациска дејност

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobrani11Измената и дополнувањето на Законот за иновациска дејност е во насока на создавање на услови за доуредување на одделни прашања во делот на поефикасно функционирање на Националната канцеларија за трансфер на технологии.

Целта на предлогот на Законот за дополнување на Законот за иновациска дејност е во насока на создавање на услови за доуредување на одделни прашања во делот на поефикасно функционирање на Националната канцеларија за трансфер на технологии.

Временската рамка за изготвување на предлог законот е од 27.06.2016 до  08.07.2016 година.

Препорачуваме

Партнери на Правдико