Правдико

   

Се подготвуваат измени во Законот за персоналниот данок на доход

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Поради потребата од намалување на административниот товар на даночните обврзници и на Управата за јавни приходи, како и унапредување и олеснување на начинот на плаќање на персоналниот данок на доход се предлагаат измени на Законот за персоналниот данок на доход.

Целта на Предлог законот е да се олесни начинот на пресметување и плаќање на персоналниот данок на доход и да се скрати времето за утврдување на годишниот данок на доход

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 10/10/2017 – 03/11/2017

Партнери на Правдико