Правдико

   

Се подготвуваат измени во Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административни службеници

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со измените на Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административни службеници се вршат интервенции во опфатот и класификацијата на работните места во јавниот сектор, се доуредуваат постапките за вработување, унапредување, управување со ефектот и дисциплинската одговорност на вработените во јавниот сектор и се вршат суштински измени кај постапките за мобилност и изготвувањето на Годишните планови.

Целта на овие предлог измени треба да биде подобрување на постојната законска регулатива.

Временската рамка за изготвување на предлог измените: 24/06/2019 – 14/07/2019

Партнери на Правдико